Event CountDown
  • Event Date 2016/02/20  -  9:29 am
  • Event Venue

Handbal – CSU de Vest Timișoara a devenit astăzi doar a doua formație din Divizia A – Seria B

CSU de Vest Timișoara a devenit astăzi doar a doua formație din Divizia A – Seria B, după liderul cu punctaj maxim CSM Bistrița, care să învingă în actualul campionat la Reșița, provocându-le cărășencelor primul eșec în returul din 2016, în 4 apariții. Handbalistele Timișoarei au izbutit astfel a patra victorie în deplasare, dintr-o serie recentă de cinci triumfuri și o remiză în ultimele 7 partide, înjumătățind handicapul de puncte în ierarhie față de învinsa lor, CSU Reșița.

Care se impunea de 4 ori acasă în tur, când ceda pe teren propriu doar liderului din Bistrița, și învingea în precedentul meci în propriul fief din acest retur, 34-29 cu CSM Slatina, însă nu și astăzi, în întâlnirea programată de la ora 11 în cadrul etapei a XVI-a a seriei vestice în liga a doua de handbal feminin.

Timișorencele s-au impus la limită printr-un gol marcat de căpitanul Lăcrămioara Negrea în ultimele nici 20 de secunde de joc, scor 27-28, după ce la pauză era 14-13 pentru reșițence, care se desprindeau la 5 goluri în prima repriză, 11-6, fără a conserva însă avantajul, micșorat la limită până la intrarea la vestiare.”Este o victorie muncită iar prin acest succes trebuie să prindă curaj, căci echipa are potențial”, a subliniat la final profesorul Sorinel Voicu.

Repriza secundă a fost cu atât mai echilibrată, într-un duel cap la cap, cu unul-două goluri avantaj pentru reșițence, dar și câteva răsturnări de situație în care CSU de Vest a preluat conducerea cu un gol. Spre final, timișorencele au mai intrat în avantaj și cu 24-25, iar apoi, de la 26-25 au revenit din nou la 26-27 și finalmente au mai trecut o dată, decisiv, în avantaj.

”În repriza a doua au jucat mai multe sportive din lotul nostru, și au jucat cu toate mai bine, cu apărarea în primul rând la întălțime. Apărarea noastră a făcut astăzi diferența”, a mai spus antrenorul Voicu. Universitarele Timișoarei au reușit astfel să câștige din nou la Reșița după peste 3 ani, răstimp în care s-au înclinat cu 29-23 pe 16 noiembrie 2013 și chiar 27-18 în ediția precedentă, pe 5 octombrie 2014. În ciuda faptului că reșițencele au fost susținute de un număr mai mare de privitori decât se strâng de regulă la partidele timișorencelor în Sala ”Constantin Jude”, în plus cărășenii desfășurându-se și cu tradiționala lor foarte partizană galerie, CSU de Vest a plecat din nou sub scut în februarie din județul vecin, cum se întâmpla și pe 10 februarie 2013, după o victorie cu 31-23, respectiv în 22 octombrie 2011, când ”U” remiza 28-28.

Voicu a început deplasarea de astăzi cu Rusu – Șunei, Pintilie, Butulia, Puta, Istrate și Sîngiorzan pivot, pe parcurs mai apelând și la Negrea, Apostoloescu, Martin, Senciuc și portarul Oana Țurlea, care astăzi a aniversat împlinirea a 23 de ani, în vreme ce Prundaru, Burlacu, Popan și Ciubotariu au rămas pe bancă.

CSU de Vest a avut parte de un număr mai mare de marcatoare, în frunte cu Pintilie – autoare a 9 goluri dar și a câtorva ratări, urmată de Șunei, precisă pe extremă cu 5 reușite și fără greșeală pe atac, dar și Senciuc – tot cu 5 goluri, în vreme ce Butulia a înscris 4, Puta două iar Istrate, Sîngiorzan și Martin – câte unul, ultima, din 5 tentative.

De notat că principalele marcatoare ale gazdelor sunt foste junioare lansate de grupări timișene, decarul Adriana Voina fiind golgheter al întâlnirii, cu 10 goluri, iar Alina Cristea autoare a 7 reușite ca pivot, Raluca Buia înscriind de 5 ori.

”Încântat de victorie, iar de joc – parțial. Echipa s-a mișcat bine, cu plusuri și minusuri dar cu mai multe plusuri în final. Le-am surprins pe fetele din Reșița cu acest joc și nu cred că s-ar fi așteptat ca sportivele noastre să fie într-atât de mobilizate, declarațiile lor fiind că ne vor învinge. Astăzi fiecare și-a adus mai mult aportul, au fost mai multe fete care au înscris, dar punctul forte a fost apărarea. Fiind mai mobilizate în apărare, atunci și în atac au reușit mai multe combinații, dintre cele pe care le încercăm  la antrenamente”, a spus Sorinel Voicu.

CSU de Vest va juca sâmbăta viitoare de la ora 12,30 acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în etapa a XVII-a din 22 ale campionatului. Ulterior, timișorencele vor sta o rundă iar apoi vor mai juca la Bistrița, acasă cu devencele, la Brașov și finalmente acasă cu cele din Oradea