Event CountDown
  • Event Date 2016/02/27  -  9:38 am
  • Event Venue

Handbal – CSU de Vest, primă victorie acasă în retur

Triumful la limită reușit sâmbăta trecută la Reșița a fost completat astăzi după prânz de o primă victorie acasă în retur, la a treia încercare în 2016, handbalistele de la CSU de Vest Timișoara detașându-se astfel la 9 puncte în ierarhia Diviziei A – Seria B de învinsa lor de astăzi, ce le urmează în clasament, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, dar și egalându-le la puncte pe cărășence, ocupante ale locului 5.

Învingătoare pe linie în noul an în deplasare, la Arad, Târgu Mureș și Reșița, handbalistele secund divizionarei CSU de Vest au revenit astăzi de la ora 12,30 pe căi victorioase și în aparițiile din Sala ”Constantin Jude”, depășindu-le cu 29-26 pe urmăritoarele lor în clasament, din Sfântu Gheorghe, și adjudecându-și astfel primul succes pe propriul teren din 14 noiembrie 2015, când dispuneau cu 32-31 de Național Brașov.

Dacă la primul meci acasă din această a doua parte a campionatului elevele lui Sorinel Voicu au risipit un avantaj de 9 goluri, avut la pauză în fața piteștencelor, partida încheindu-se la egalitate 28-28, iar la cel de-al doilea n-au putut anihila deficitul conturat după primele 30 de minute, 16-19 cu CSM Slatina, cedând cu 27-31, în schimb astăzi și-au conservat avantajul luat în repriza I, revanșându-se astfel pentru eșecul cu 32-30 din întâlnirea tur, din județul Covasna.

Deși în continuare inconstante în joc, cu faze reușite și momente bune dar și inexactități, timișorencele și-au apropiat al patrulea triumf în propriul fief, egalând astfel cifra corespunzătoare succeselor din deplasare, unde se mai impuneau în toamnă și la Oradea.

În consecință, formația universitară se găsește în de departe cea mai confortabilă postură în ierarhia seriei vestice în acest deceniu, mult peste clasările și punctajele din ediții precedente, egalându-le momentan la puncte pe reșițence, pe locul 5, gruparea din Caraș Severin cedând astăzi la liderul cu punctaj maxim CSM Bistrița, cu 43-22 (19-12).

Tocmai la Bistrița va disputa și CSU de Vest următorul meci, însă abia peste două etape, deoarece în următoarea va sta dat fiind numărul impar de cluburi din serie, și tocmai pe 30 martie, peste aproape 5 săptămâni, în condițiile în care în urma rundei de astăzi va surveni o pauză competițională, până miercuri 23 martie.

O mare pauză în plin retur după această etapă de astăzi ce marchează mijlocul celei de-a doua jumătăți a sezonului, timișorencele putând regreta întreruperea unei perioade faste, în creștere, dar trebuind să aștepte alinierea în ultimele 4 întâlniri din acest campionat, la Bistrița, iar apoi în aprilie acasă cu secund clasata din Deva, la Brașov și în cele din urmă pe teren propriu cu bihorencele.

Astăzi, covăsnencele au deschis scorul și au mai condus cu 2-3, însă odată ce CSU de Vest a răsturnat scorul la 5-3, timișorencele nu s-au mai uitat înapoi de la 7-4, distanțându-se și la 5-6 goluri avans.

La victoria cu 29-26 (18-15) au contribuit cu goluri Pintilie, de 8 ori, Istrate 6, Puta și Șunei – câte 5, Martin și Butulia – câte două respectiv Senciuc – un gol, în poartă apărând Rusu, înlocuită la două aruncări de la 7 metri de Țurlea, una salvând-o.