Event CountDown
  • Event Date 2016/03/30  -  9:32 am
  • Event Venue

Handbal – CSU de Vest, prim eșec în deplasare după 144 de zile, tocmai pe terenul liderului cu punctaj maxim

Mai bine de o lună de zile au așteptat handbalistele divizionare ale Timișoarei să revină pe semicercul Diviziei A – Seria B, dat fiind mereu curiosul program competițional, iar reintrarea în ritm a adus tocmai cel mai dificil examen al întregului campionat, o deplasare la liderul cu punctaj maxim spre finele returului, CSM Bistrița. Care a stopat seria de 4 victorii succesive pe alte terenuri ale sportivelor de la CSU de Vest Timișoara, în ceea ce a fost penultima ieșire a bănățencelor din actualul sezon.

Miercuri de la ora 11, în etapa a XIX-a din 22 ale seriei vestice în liga secundă de handbal feminin, CSM Bistrița a dispus cu 33-19 la pauză 17-7 de elevele lui Sorinel Voicu, însă, după cum a explicat antrenorul celor de pe Bega, ”pauza competițională ne-a mai costat ceva în plus, pentru că n-ai avut parte de jocuri de verificare”. Într-adevăr, CSU de Vest lua pauză în 27 februarie, când a dispus acasă cu 29-26 de ACS Sepsi SIC, după care n-a putut reintra în focuri nici în runda precedentă, a XVIII-a, de miercuri 23 martie, dat fiind că a fost rândul timișorencelor să stea, într-o serie impară, cu 11 competitoare.

Chiar și așa, vizitatoarele din Banat au scăpat cu un handicap mai mic în fief-ul fruntașelor din Bistrița Năsăud decât alte 4 formații oaspete trecute în această stagiune prin nordul țării, depășite fiind de CSM la 16, 21, 26 respectiv chiar 41 de goluri, cu mențiunea că cel mai bine s-a descurcat acolo ex-prim-divizionara CSM Cetate Devatrans, învinsă într-un duel al primelor două clasate cu 31-23, la numai 8 diferență.

În acest context, înfrângerea timișorencelor era de așteptat iar după cum a semnalat profesorul Voicu,”nici n-au fost bistrițencele chiar foarte puternice, diferența fiind prea mare față de realitatea din teren. Au fost foarte multe momente când arbitrii au decis mărirea distanței și 7 dintre cele 14 diferență ei le au pe conștiință. Dar și dacă le dai bistrițencelor ocazia, nu te iartă, ori am avut și noi 2-3 ratări unu la unu, 5 bare, deci avem partea noastră de vină…”

Paradoxal, deși golurile au venit mai greu în deplasarea de astăzi, din cea de-a opta rundă a returului, unul dintre acestea a fost înscris pe terenul liderului în numai 4 jucătoare de câmp, pe o dublă inferioritate numerică. ”Am fost mai adesea întrecuți prin depășiri pe zona centrală și contraatacuri sau cu extremele dar nu atât din jocul pozițional, din aruncări de-afară”, a mai remarcat Sorinel Voicu în privința jocului de apărare.

CSU de Vest, care câștiga precedentele 4 deplasări, la Oradea, Arad, Târgu Mureș și Reșița, înregistrând ultimul eșec pe alte terenuri acum aproape 5 luni, la Hațeg, cu secund clasata CSM Cetate Devatrans, a început astăzi cu Rusu – Șunei, Pintilie, Butulia, Puta, Istrate și Sîrgiorzan, apelând pe parcurs și la Senciuc, Prundaru, Martin, Popan și rezerva de portar Țurlea, dar doar pentru o aruncare de la 7 metri.

Pintilie a marcat aproape jumătate dintre golurile învinselor, de 9 ori, Prundaru de 5 ori, Senciuc 3, iar Șunei și Istrate câte un gol.

O problemă semnificativă în Divizia A – Seria B de handbal feminin, și care poate fi semnalată în fiecare sezon, rămâne cea a discontinuității în programul competițional. ”N-am putut găsi parteneri de jocuri amicale și pentru că, pe deasupra în cazul nostru, etapa trecută a și trebuit să stăm, pe când miercurea trecută s-a jucat de fapt, Reșița având meci. Este un sistem fără cap și coadă, conceput de Federația Română de Handbal, care n-are un raționament în a gestiona problema loturilor și echipelor”.

Cât despre propriile jucătoare, ”fac față cu brio la condițiile de pregătire, aleargă și stau bine cu pregătirea fizică, dar cu mingea nu prea excelăm iar când dăm de oponente mai agresive, mai înalte, dacă nu combați prin răutate, n-ai șanse”.

Întăriri? ”Mai așteptăm jucătoare, mai așteptăm și sponsori, dar să mă trezesc la realitate. Însă lăsând gluma la o parte, așa cum am mai spus și anterior, suntem mult mai bine susținuți, de când suntem patronați de Universitatea de Vest. Ministerul Educației îți oferă banii de competiție și indemnizație, pe când pentru plusuri trebuie să ai sponsori…”

Antrenamentele de dată recentă au fost efectuate și în sala ”Constantin Jude”, ”și ne-au prins foarte bine dar se resimte însă lipsa meciurilor, ori valoarea numai și numai prin jocuri poate crește”.

Ar mai fi numai 3 în actuala stagiune, începând de miercurea viitoare, de la ora 15,30, acasă cu cele de la CSM Cetate Devatrans, după care o ultimă deplasare la Național Brașov, în 9 aprilie, iar după o altă inconvenabilă pauză, de două săptămâni, cădere de cortină acasă cu CSU Oradea. pe 23 ale lunii viitoare.