Badminton

ECHIPĂ DE ”ARGINT”, ÎN CUPA ROMÂNIEI

by: comunicare

0

CSU Universitatea de Vest din Timișoara s-a întors cu medaliile de argint ale turneului de Cupa României pe echipe. Competiția s-a desfășurat, în acest weekend, la Blejoi (PH), reunind practic cele mai bune cinci cluburi de badminton la nivelul seniorilor.

Componenții CSU UVT au terminat pe poziția secundă, în urma câștigătoarei CSC Berceni, o echipă, care a câștigat toate întâlnirile; interesant e că trei dintre aceste dueluri au fost câștigate cu 3-2, cele cu UVT, cu Știința Bacău și cu Politehnica Iași.

Revenind la sportivii noștri, să menționăm că ei au avut o comportare meritorie, inclusiv în jocul direct cu deținătoarea trofeului. Daniel Popescu și Loredana Lungu au câștigat la dublu mixt, iar Andra Stoica s-a impus la simplu fete. Un foarte important meci s-a jucat la dublu masculin, unde diferența s-a făcut la doar două puncte în setul decisiv: frații Dinu și Luca Pandele i-au învins pe ai noștri Vlad Dehelean și Daniel Popescu cu 21-19, 18-21 și 21-19 într-unul din cele mai lungi jocuri ale turneului. În cel de-al cincilea joc, la dublu feminin, a fost de asemenea un meci strâns, în care Florentina Constantinescu și Maria Duțu au cedat la diferențe de doar trei puncte seturile întâlnirii cu Arslan Aysu și Denisa Muscalu.

Victoriile echipei CSU Universitatea de Vest Timișoara au fost, în ordine cronologică, 5-0 cu ACS Armada Sud Sport Club București (vineri, 17 mai), 3-2 cu CS Știința Bacău (sâmbătă, 18 mai) și 4-1 cu Politehnica Iași (duminică, 19 mai).

În victoria cu Armada Sud au punctat Daniel Popescu și Andra Stoica în jocurile de simplu, Laura Constantin/Andra Stoica la dublu fete, Vlad Dehelean/Mihai Stoica la dublu masculin, Daniel Popescu/Loredana Lungu la dublu mixt.

În întâlnirea cu adversara tradițională, Știința Bacău, punctele CSU UVT au fost aduse de Daniel Popescu la simplu masculin și dublu mixt, în pereche cu Loredana Lungu, respectiv la dublu fete de Florentina Constantinescu și Andra Stoica.

Duelul cu Politehnica Iași s-a câștigat grație victoriilor reușite de Andra Stoica la simplu feminin și dublu feminin (alături de Florentina Constantinescu), respectiv de Daniel Popescu la simplu băieți și dublu mixt (alături de Loredana Lungu).

Le mulțumim tuturor, pentru efortul depus în cele trei zile foarte solicitante, cu unele meciuri foarte lungi, de aproape o oră, fiecare! De altfel, timișoreanul Daniel Popescu și jucătorul Politehnicii Iași, Vladimir Leadavschi au fost protagoniștii celui mai lung joc de la acest turneu – 55 minute – în condițiile în care majoritatea partidelor se situează între 20 și 30 de minute.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin