Șah

”UNIVERSITARELE” DE ȘAH, LA UVT!

by: comunicare

0

Timișoara găzduiește, la fel ca anul trecut, Campionatele Universitare de șah ale României; de data aceasta competiția e programată în acest final de săptămână, mai precis în zilele de 22 și 23 aprilie. Ca participanți, s-au înscris 57 studenți la masculin și 17 studente la feminin. În 22 aprilie e programat concursul de șah rapid, iar în 23 aprilie cel de șah blitz. Sistemul de joc la șah rapid cuprinde 7 runde cu câte 15 minute fiecare + 12sec increment; la șah blitz, sunt 9 runde, iar partidele se derulează cu câte 3min + 2sec increment.

Întreg turneul se desfășoară la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT, de pe strada Oituz, cu reuniuni de dimineață și după amiază. Premiile se vor acorda pentru cinci categorii: simplu feminin și masculin, jucători nelegitimați la feminin și masculin, respectiv clasament pe universități (se iau în considerare punctajele celor mai buni doi performeri de la aceeași universitate, pe fiecare probă). Organizatorii evenimentului sunt Federația Sportului Școlar și Universitar, Federația Română de Șah, Universitatea de Vest din Timișoara, CSU Universitatea de Vest din Timișoara.

În concursul masculin, avem înscriși jucători de nivel ridicat: un mare maestru internațional (GM), doi maeștri internaționali (IM) și patru maeștri FIDE (FM).

Sunt 10 universități participante: Academia de Studii Economice București,  Universitatea din București, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București, Politehnica București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Universitatea ”Gheorghe Asachi” Iași, Universitatea din Pitești, Academia Forțelor Terestre Sibiu, Universitatea ”Politehnica” din  Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

De la UVT le avem în concurs pe Lorela-Daniela Ardelean, Petronela-Alexandra Paraschiv, Roberta-Iulia Fărcaș, Anamaria Izabela Munteanu, Valentina-Ioana Cadar, Lidia Mihai și Liana Dragnea. În competiția masculină suntem reprezentați de Paul-Alexandru Paraschiv, David Deac, Andrei Căzan, Cătălin-Gheorghe Sauca-Gherman, Vlad Perju, Alin Bosnea, Vasco Nazare, Ionuț Gârdu, Fineas Silaghi, Manuel Pașca, Mario-Denis Turtoi, Călin-Adelin Mustăcilă, Vlad Hisem, Francesco Chișirău, Muradkhanyan Gayane, Marco-Ivan Momir și Alexandru-Grigore Mitroi. Tuturor, le dorim succes!

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin