Șah

UN TITLU UNIVERSITAR LA UVT!

by: comunicare

0

Șahul e unul dintre sporturile de succes la Universitatea de Vest, iar acest lucru s-a văzut și cu ocazia Campionatelor Naționale Universitare din acest final de săptămână. O spunem ținând cont de participarea numeroasă, dar și de rezultatele obținute.

Cel mai bun rezultat al turneului desfășurat la Timișoara este cel din concursul  de șah rapid, la masculin. Paul-Alexandru Paraschiv a câștigat turneul, după ce a adunat 5,5 puncte din cele 7 posibile. Paraschiv avea al 8-lea coeficient dintre cei aflați la start, dar parcursul lui a fost remarcabil, astfel încât a terminat în fața celorlalți parteneri de competiție. În Top 10 a mai terminat David Deac cu 4,5 puncte. La feminin – șah rapid – Universitatea de Vest din Timișoara a avut două jucătoare în imediata vecinătate a podiumului, unde s-au situat trei studente din București. Cele două ”uvetiste” sunt Lorela-Daniela Ardelean cu 4,5 puncte și Petronela-Alexandra Paraschiv cu 4 puncte. Ardelean a pierdut un singur meci, cel în fața vecinei de ierarhie, în rest, adunând câte trei victorii și trei remize.

În schimb, Petronela-Alexandra Paraschiv s-a revanșat, ca evoluție, în competiția de șah blitz, unde a terminat pe poziția a 2-a, la o jumătate de punct de câștigătoarea Andreea-Briana Stanciu (Universitatea Politehnica București). Paraschiv a cedat doar în fața jucătoarei din Capitală, neînvinsă în cele 9 runde (șapte victorii și două remize). Lorela-Daniela Ardelean a terminat acest concurs pe locul al 4-lea, cu 6 puncte. La șah blitz masculin, ASE București a monopolizat pozițiile podiumului, prin Mihnea Costachi, Andrei Dolana și David Gavrilescu. Ce mai bine clasat șahist al nostru a fost Paul-Alexandru Paraschiv, pe poziția a 6-a, cu 6 puncte.

S-au făcut ierarhii separate și în privința jucătorilor nelegitimați, însă cu drept de participare la acest Campionat Național. Roberta-Iulia Fărcaș și Gayane Muradkhanyan (ambele de la Universitatea de Vest din Timișoara) s-au situat pe locurile 2 și 3 la șah rapid, iar la blitz au făcut ”rocadă”, cu Gayane pe 2 și Roberta pe 3. La masculin, nelegitimați, au punctat pe podiumuri cei de la Universitatea Politehnica din Timișoara, cu Gabriel Gioșu și Cristian Crișan; Gioșu a luat locul I la blitz și locul 2 la rapid, iar Crișan locul 2 la blitz și locul 3 la rapid.

În clasamentul pe universități ierarhia generală:

1. Universitatea Politehnica București         36 puncte

2. Academia de Studii Economice București        33 (234,5 buchholz)

3. Universitatea din București  33 (225 buchholz)

4. Universitatea de Vest din Timișoara       32,5

5. Universitatea din Pitești       16,5 (127,5 buchholz)

6. Universitatea Politehnica Timișoara        16,5 (125 buchholz)

7. Universitatea de Medicină Carol Davila  16

8. Academia Forțelor Terestre Sibiu  14,5

9. Universitatea de Educație Fizică și Sport 14

10. Universitatea „Gheorghe Asachi” Iași   12

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin