Șah

AI NOȘTRI ÎN ETAPA I, GRAND PRIX!

by: comunicare

0

Șahiștii de la CSU Universitatea de Vest Timișoara au avut o comportare foarte bună la prima etapă a Grand Prix-ului României, desfășurată în acest final de săptămână în București. Trei dintre ei s-au situat în Top 100, iar cel de-al patrulea în imediata vecinătate a acestui prestigios grup; trebuie să menținăm că au evoluat peste 300 de participanți la acest concurs organizat de federația Română de Șah.

Lucian-Ioan Filip și Adrian-Simion Sechereș au adunat câte 6,5 puncte în cele 10 runde, Iustin Ciorgovean a totalizat 6 puncte, iar Pavel-Alexandru Nastore a reușit 5,5 puncte. Filip a bifat câte trei succese pe zi (sâmbătă și duminică), adăugând o remiză în meciul de final. În schimb, Sechereș a avut o zi de duminică mai bună, el pierzând un singur meci din cele șase jucate în a doua parte a competiției. La Ciorgovean lucrurile au stat invers; a făcut 3,5 puncte în primele patru runde, apoi a ajuns să se redreseze pe final, în ultimele două partide. Nastore a alternat rezultatele, însă a și avut adversarii cei mai dificili.

Podiumul primei etape Romanian Grand Prix Rapid i-a avut în ordine pe rusul Maksim Chigaev (care a concurat sub steagul FIDE), românul Bogdan-Daniel Deac (legitimat la ASE București) și indianul Pentala Harikrishna (unul dintre adversarii lui Nastore). Fiecare a însumat 8,5 puncte din jocurile disputate sâmbătă și duminică.

Următoarea etapă Romanian Grand Prix 2023 se va desfășura în periaoda 16-22 iulie, la Brașov. Tot în sezonul de vară, cel mai valoros circuit de șah organizat în țara noastră va poposi în vestul țării: la Timișoara în 5-6 august, respectiv la Arad în 7-13 august. Etapa a 5-a va fi la Cluj-Napoca în 4-5 noiembrie, iar finala în 4-5 decembrie la Alba Iulia.

Până la viitoarele etape din acest circuit de șah rapid, vom avea tot în București, de săptămâna viitoare, Grand Chess Tour, cel mai prestigios turneu de șah clasic la care vor participa între alții campionul și vicecampionul mondial actual.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin