Șah

ȘI-AU DUBLAT PUNCTELE!

by: comunicare

0

A doua jumătate a Campionatelor Europene Individuale de Șah, de la Vrnjacka Banja (Serbia), au fost cel puțin la fel de prolifice pentru șahiștii de la CSU UVT, care și-au dublat zestrea de puncte față de prima parte a competiției.

Peste medie s-a situat Lucian-Ioan Filip, care de la 3 puncte în primele șase dispute a a ajuns finalmente la 6,5 puncte, după 11 runde. A adunat câte ceva din fiecare etapă a jumătății a doua de turneu: remiză cu sârbul Ilja Stanojevic, victorie cu rusul Nikolay Tregubenko, remiză cu Michele Godena (Italia), victorie cu Richars Stalmach (Cehia) și remiză cu Admad Ahmadzada (Azerbaidjan).

După 3 puncte în primele șase runde, Adrian-Simion Sechereș a adunat alte 3 puncte în a doua jumătate a Campionatului European: remize în confruntările cu turcii Ozgun Sahin și Timur Yona, respectiv victorii în disputele cu croatul Matija Zadravec și israelianul Ido Gorshtein.

Iustin Ciorgovean a finalizat turneul cu 5 puncte, după ce la jumătatea competiției a avut 2,5p; a mai reușit două victorii, cu Sargis Marukyan (Armenia) și Dragan Petrovic (Serbia), respectiv o remiză cu Ronit Levitan (Israel).

Cel mai bun rezultat pentru șahul românesc l-a adus Kirill Shevchenko, jucător de origine ucraineană, care a ales să concureze pentru țara noastră; el a terminat pe locul al 2-ea în ierarhia generală finală, având tot 8,5 puncte, la fel ca noul campion continental, rusul Alexei Sarana, care a concurat sub drapelul FIDE. Cei doi tineri jucători s-au întâlnit în ultima etapă, rezultatul final fiind remiză.

Un alt rezultat remarcabil l-a obținut Irina Bulmaga – locul al 2-lea în clasamentul feminin, la egalitate cu liderul Jolanta Zawadzka (Polonia); fiecare a adunat 6,5 puncte.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin