Șah

”ȘAHIST ARTIST” INEDIT ȘI ATRACTIV!

by: comunicare

0

Reacțiile participanților, la evenimentul inedit de sâmbătă, au fost de mare bucurie, indiferent de vârstă ori nivel de cunoștințe în jocul de șah. În holul Universității de Vest din Timișoara s-au reunit idei și oameni, pentru a pune împreună frumusețea din competiție și din artă.

Iată, mai jos, câteva concluzii ale celor implicați:

Valentina Ștefănescu (Facultatea de Arte și Design, din cadrul UVT): ” Ne-am împărțit sarcinile, în mod echitabil; ei au fost niște șahiti artiști, iar noi niște artiști sahiști! A fost o provocare, dar și o bucurie, implicarea în acest proiect comun cu cei de la Facultatea de Educație Fizică și Sport!”

Doru Costică (director CSU UVT): ”Diversitatea de vârstă a dat un sentiment pozitiv turneului, organizat și el în premieră într-o astfel de structură. Ne bucurăm că am fost parte din deschiderea oficială a manifestărilor Timișoara capitală Culturală Europeană! Fiind  singurul club sportiv, care a accesat un proiect pe cultură, suntem mândri de asta!”

Gabriela Buza (masterand la Facultatea de Arte și Design Timișoara): ”E foarte interesantă îmbinarea părții noastre cerebrale cu partea noastră creativă. Ce au realizat copiii și adulții, cu această ocazie mi se pare fenomenal! Se imprimă pe o foaie traseul lor cognitiv cu cel al confruntării, pentru că totuși șahul e o bătălie pe această tablă!”

David Deac (student la facultatea de Chimie Biologie și Geografie Timișoara/ legimitat la CS Voința satu Mare): ”Mi-a plăcut competiția, atât în calitate de student cât și de concurent. Îmi place, în general, să mă implic atunci când vine vorba de șah, am și planuri de viitor în acest domeniu. Să fii câștigător e un sentiment plăcut, pe care l-am mai trăit și cu alte ocazii.”

Proiectul face parte din Programul cultural național ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Opening+, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Clubul nostru mulțumește copiilor și tinerilor participanți pentru implicarea în concursul propriu-zis, dar și în organizarea turneului ”Șahist Artist la UVT”. A fost o zi de sâmbătă extrem de frumoasă și constructivă, cu întâlniri între sportivi legitimați ori simpli iubitori ai șahului. Am concurat unii cu alții, însă am și învățat unii de la alții!

Lista ocupanților de pe podium, pe categoriile concursului:

Under 10 ani:

1 Alexandru Constantin Munteanu (CSC Dudeștii Noi)

2 Alexandra Gaita (CSS 1 Timișoara)

3 Patrick Bodo (CSC Dudeștii Noi)

Under 14 ani:

1 Aislin Kristianne Popa (CSC Dudeștii Noi)

2 Maria Gabor (CSU Universitatea de Vest Timișoara)

3 Elisa Michelle Popa (CSC Dudeștii Noi)

Under 18 ani:

1 Bogdan Iacob Sântimbrean (CSU Universitatea de Vest Timișoara)

2 Andrei-Nicolae Brujban (CSC Dudeștii Noi)

3 Iulia-Maria Munteanu (CSC Dudeștii Noi)

Feminin:

1 Maria Luiza Eva (CS Mediator Giarmata Vii)

2 Luana-Aimee Ghicioi (CSM Jiul Petroșani)

3 Anamaria-Izabela Munteanu (ACS Șah Club Vados Arad)

Studenți:

1 Alexandru Chiru (CS Petrolul Ploiești)

2 Marco-Ivan Momir (CSS 1 Timișoara)

3 Cătălin Gherman

General:

1 David Deac (CS Voința Satu Mare)

2 Daniel-Ioan Gabor (CS Jeco Centrocoop București)

3 Andrei Firțulescu

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin