Șah

POȚI FII ȘAHIST ȘI ARTIST!

by: comunicare

0

Peste mai puțin de două săptămâni, când la Timișoara se deschide oficial anul Capitalei Culturale Europene, Universitatea de Vest va fi gazda unui eveniment ce îmbină sportul și arta.

Șahist Artist la UVT” este un proiect cultural mixt, interdisciplinar, o îmbinare între șah și arte vizuale, în care protagoniștii partidelor de șah devin artiști care își cartografiază cu ajutorul culorilor acrilice mișcările pieselor de șah, obținând o hartă a mutărilor. La finalul turneului vor fi fost realizate astfel zeci de lucrări colaborative. În același timp, studenți-artiști vor crea propria interpretare a unor partide de șah folosind tehnici mixte de artă decorativă. Rezultatul acestui demers va fi expus într-o expoziție care pune în valoare șahul, un joc cu prezență recurentă și semnificativă în istoria artei.

Turneul de șah va avea loc în 18 februarie la Universitatea de Vest din Timișoara, iar expoziția va fi inaugurată în aceeași zi, după terminarea competiției. Pe lângă șahiștii legitimați, spectatorii pot lua și ei parte în proiect pentru că vor fi mese amplasate special pentru aceștia.

Evenimentul face parte din Programul cultural național ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Opening+, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Parteneri sunt Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest (UVT) și Organizația Studenților din cadrul Universității de Vest din Timișoara (OSUT).

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin