Actual

RETROSPECTIVA CSU UVT (4)

CICLISM

Sportivii noștri au fost prezenți atât în cursele de șosea (Campionatul Național și Cupa României) cât și pe velodrom (la Plovdiv). La Campionatul Național pe Șosea echipa a obținut șapte clasări pe podium dintre care: un titlu de CN prin Mădălin Gaiță, trei titluri de vicecampion național prin Georgeta Ungureanu și Mădălin Gaiță și trei medalii de bronz prin Natalia Mănescu și Erick Rogoz.

Juniorul Alin Toader a adunat cele mai bune rezultate la CN pe velodrom printre care și titlul de Campion național la contratimp individual și în Cupa României, pe șosea, unde a câștigat două etape. La probele de echipă CSU-UVT a fost reprezentată de Dan Mihai Băbăiță, Emil Chepețan,  Mădălin Gaiță și Alin Toader. Erick Rogoz-Lorincz și Valentin Vasiloiu au concurat la categoria U23. Participările pe velodrom au fost posibile grație proiectului finanțat de Consiliul Județean Timiș, care a sprijinit și achiziționarea de noi echipamente pentru sportivi. ”Rezultatele reprezintă maximum din ce se putea obține în concursurile anului precedent, când din cauza unor accidentări am ratat unele podiumuri” a spus coordonatoarea secției de ciclism, Carmen Băbăiță.

În 2022 au fost fost cooptate și fete, la secția de ciclism, unde ne putem mândri cu Georgeta Ungureanu, Natalia Mănescu și Noelle Darabant Husanu (care a concurat doar la velodrom). Pentru 2023 avem în vedere legitimarea unei sportive de la categoria juniori și a unui sportiv la categoria U23, ceea ce nu poate fi decât benefic.

Nu au fost lăsate deoparte nici competițiile de Montainbike și Ciclocros, unde Mădălin Gaiță, Natalia Mănescu și Mihai Băbăiță au obținut rezultate remarcabile. Nu putem să nu amintim rezultatele coechipierilor noștri din Republica Moldova, Andrei Sobennicov, Arman Garibean si Vrabii Andrei care au câștigat tricoul de campion național atât la șosea (fond și contratimp individual) cât și la mountainbike.

Secția de ciclism urmărește mărirea numărului de titluri de campion național, adjudecarea mai multor etape de Cupa României și prezența în cât mai multe ramuri ale acestui sport, inclusiv la moutainbike ori ciclocross.

KARATE IKU

Avem ocupanți ai podiumului, pe toate treptele, la Campionatele Naționale ce s-au desfășurat la Arad, Cupa României de la Orăștie și Campionatele Mondiale din Italia și Polonia. Au obținut aceste rezultate atât la individual cât și cu echipa, Bogdan Hrițcu, Mihai Stanciu, Alexandru Schein, Isabella Burz, Ioana Popescu, Ana Maria Bucșă.

Sala UVT a găzduit pentru al doilea an la rând și Memorialul Shihan Mihai Cioroianu, la care au participat sute de sportivi și România și dincolo de granițele țării. Turneul UVT Timișoara Open, la karate, a fost finanțat prin proiectele susținute de Consiliul Județean Timiș. Ne dorim să continuăm această tradiție și în 2023. Un alt obiectiv îl constituie demararea activităților la nivel juvenil.

FOTBAL

Anul 2022 a fost unul extrem de bun pentru fotbaliștii noștri, care au terminat învingători atât în Campionatul Național Universitar cât și la Jocurile Europene Universitare de la Lodz! Acest rezultat remarcabil le oferă șansa jucătorilor să fie prezenți la Jocurile Mondiale Universitare; gazda competiției va fi, foarte probabil, din nou schimbată deoarece condițiile pandemice din China nu oferă garanția că în lunile octombrie-noiembrie se va putea desfășura acest turneu. ”Mondialul” universitar se va desfășura, dar deocamdată rămâne de stabilit locul și numărul de participante (la ora actuală fiind sigure de prezenșță campioanele continentale)

Echipa de liga a 4-a Timiș a trecut printr-o întinerire în sezonul actual. Vor mai fi și alte schimbări, care să-i ofere bazele unor obiective mai îndrâznețe din următorul campionat. La începutul lui 2023, componenții echipei de liga a 4-a vor merge într-un cantonament de 6 zile, la Straja, majoritatea fiind studenți.

Planurile pentru 2023 mai presupun, pentru echipa universitară, apărarea titlului național, deoarece doar așa mai poate merge din nou la Jocurile Europene (titlul cucerit în 2022 nu-i oferă garanția participării). CSU UVT își mai propune un parcurs cât mai lung în Cupa României, acolo unde a fost prezentă în cele mai recente trei finale de nivel județean.