Șah

Lucian Filip, locul 11 la finala Grand Prix România

Șahistul de la CSU Universitatea de Vest Timișoara a participat în aceste zile la turneul final al circuitului organizat de Federația Română de Șah în mai multe zone ale României și cu reuniunea vedetă la Alba Iulia.

Lucian Filip a terminat pe locul 11, după ce l-a învins în partida de clasament pe Marius Manolache (Medicina Timișoara). Cei doi au fost colegi și în prima fază a competiției, când s-au format patru grupe a câte patru șahiști. Alături de Filip și Manolache au mai făcut parte din grupa C, Irina Bulmaga (ASE București) și George Stoleriu (Politehnica Iași), aceștia promovând în faza eliminatorie, dar cu clasări finale pe pozițiile a 7-a și a 8-a. Podiumul turneului final de la Alba Iulia a fost ocupat de trei dintre jucătorii lotului național masculin al României – Bogdan Deac (CSM Iași), Constantin Lupulescu (ASE București) și David Gavrilescu (Șah Club Oltenia Craiova). Circuitul de șah Romanian Grand Prix a a adunat premii de peste 100.000 de euro, dintre care 25.000 de euro doar la turneul final.