Badminton

Duțu – bronz la simplu, Lungu – două medalii la dublu

Sportivii CSU UVT s-au întors cu un titlu și alte două medalii de bronz de la Campionatele Naționale de badminton pentru sportivi U23. Toate cele trei medalii le-au cucerit fetele.

Loredana Lungu a câștigat proba de dublu mixt, în pereche cu Daniel Popescu (CSM Timișoara). Cei doi i-au învins în finală pe Luca Pandele și Denisa Muscalu (ambii de la CSC Berceni), cu 21-10 și 21-19. Interesant este faptul că cel mai greu meci până la aur pare să fi fost chiar primul jucat la această competiție, împotriva altor timișoreni, Paul Hărănguș/Alexandra Soare (CSM) decis în trei seturi destul de lungi. Loredana Lungu a mai ajuns în fazele superioare și în proba de dublu feminin, unde s-a oprit în semifinale; Lungu și băcăuanca Maria Milu au cedat în fața Laurei Constantin și Denisei Muscalu (CSS 6 București/CSC Berceni).

Cea de-a treia medalie, tot un bronz, a venit din concursul de simplu feminin, unde Maria Duțu (foto) a fost aproape de a juca finala, dar a cedat în cele din urmă la Denisa Muscalu într-un meci de trei seturi 23-21, 11-21, 15-21. Duțu a jucat și la dublu mixt, unde, însă, nu a avut noroc la tragerea la sorți. Duțu și Nicolae Voicu (Sportul Studențesc) au fost învinși de viitorii finaliști Pandele/Muscalu.