Șah

De două ori bronz, pe echipe, la șah rapid și blitz!

Clubul nostru a terminat pe podium în ambele competiții desfășurate la Sebeș, în cadrul Campionatelor Naționale de șah pe echipe; de fiecare dată a terminat pe locul al 3-lea. ”Universitarii” au evoluat cu Lucian-Costin Miron, Lucian-Ioan Filip, Adrian-Simion Sechereș, Iustin Ciorgovean și Pavel-Alexandru Nastore.

La șah rapid, CSU Universitatea de Vest Timișoara a acumulat 11 puncte, având un parcurs remarcabil până în ultima rundă – singura pe care a pierdut-o, în fața grupării medaliate cu argint ACS Arnia Chess. Remarcabil este faptul că timișorenii au fost egalii campionilor de la CSU ASE Superbet din București; jocul direct s-a terminat 2-2, la fel ca alte două dispute. Iată, rezultatele complete ale sportivilor CSU UVT, în acest turneu: 3,5-0,5 cu CSS 2 București (etapa I), 3,5-0,5 cu CSU II București (etapa a 2-a), 2-2 cu CSU ASE București (etapa a 3-a), 2-2 cu Șah Club Vados Arad (etapa a 4-a), 2-2 cu Victoria Sparta Techirghiol (etapa a 5-a), 3,5-0,5 cu CSU I București (etapa a 6-a), 3-1 cu CS Otopeni (etapa a 7-a) și 1-3 cu ACS Arnia Chess (etapa a 8-a).

În concursul de blitz, CSU Universitatea de Vest Timișoara a adunat 12 puncte, din șase victorii și două înfrângeri. Înregistrate la formațiile care au încheiat în față – campionii de la ASE București și vicecampionii de la Techirghiol. Enumerăm și aici rezultatele, pe etape, ale șahiștilor UVT: 4-0 cu CSS 2 București (etapa I), 4-0 cu ACS Juvenes Târgu Mureș (etapa a 2-a), 2,5-1,5 cu CS Politehnica Iași (etapa a 3-a), 1-3 cu CSU ASE Superbet București (etapa a 4-a), 2,5-1,5 cu CSM Unirea Alba Iulia (etapa a 5-a), 1,5-2,5 cu CS Victoria-Sparta Techirghiol (etapa a 6-a), 3-1 cu ACS Chess Family Giroc (etapa a 7-a) și 3,5-0,5 cu CSU II București (etapa a 8-a).