Handbal

Bucuria ediției de iarnă ”Handbal ca la carte”!

Handbalul pentru copii și juniori în zona de vest a țării a mai făcut un pas spre creșterea emulației în jurul acestui eveniment ce se dorește a deveni un fenomen. Proiectul început în vară, având drept scop perfecționarea antrenorilor, a găsit un corespondent în luna Crăciunului, în care copii s-au bucurat de sportul lor preferat și au fost recompensați și cu câteva cadouri inedite.

La tânărul festival ”Handbal ca la carte” ediția de iarnă, au participat peste 200 de micuți pregătiți de 16 antrenori: CSU Universitatea de Vest Timișoara, CSS LPS Banatul Timișoara, LPS Banatul, SCM Politehnica, CSC Moșnița, ACS Dominicii Moșnița, CSC Millenium Giarmata, CS Leu Giarmata, CS Timișul Șag, CS Inoan Arad, HC Cîtu (2 echipe), Voința Biled (2 echipe), Avântul Periam, LTTV Făget și CSC Peciu Nou. ”Mă bucur că am apropiat din nou familia handbalului timișorean, dar dorim să-i oferim acestui eveniment un caracter cel puțin zonal. Părinții au înțeles mesajul nostru, au privit din tribune toate jocurile, iar la final au participat la acea poză comună, cu toți cei ce au fost în teren sau pe marginea lui” a spus conf. univ. dr. Eugen Bota, gazda evenimentului. Profesorul Bota a remarcat eforturile făcute de cei 20 de voluntari, studenți ai Universității de Vest, care au făcut de la curat până la arbitraj, într-un spirit remarcabil de altruism pentru sportul juvenil.

Latura științifică a proiectului a constituit-o inițierea unei cercetări bazată pe măsuri antropometrice și remarcarea calităților fizice ale copiilor, care au ales să practice handbalul. ”Vrem să urmărim cum evoluează caracteristicile copiilor odată cu acumularea de ani și experiență. Am dori să extindem cercetarea prin colaborări cu colegii de la Cluj Napoca și Iași, iar dacă Federația Română de Handbal dorește, le putem pune la dispoziție acest studiu” a spus Eugen Bota, care colaborează pe această parte cu asist. univ. drd. Gabriel Arnăutu.

Participanții și organizatorii au remarcat entuziasmul și implicarea copiilor; cu toții și-au dat întâlnire la anul în preajma zilei de 1 Iunie, când se pune la cale ediția de vară ”Handbal ca la carte”!