Karate

UVT Timișoara OPEN, UN TURNEU APRECIAT!

Competiția de karate IKU UVT Timișoara OPEN – Memorialul Shihan Mihai Cioroianu – a reunit sportivi ai acestei discipline, care s-au întrecut la mai multe categorii de vârstă și greutate, dar și în demonstrațiile individuale.

Pentru sportivii de la CSU Universitatea de Vest Timișoara clasările pe podium au venit în prima zi a turneului desfășurat în sala proprie, din zona străzilor Oituz/Popa Șapcă. Dominarea a fost totală în probele de kata rezervate seniorilor; la feminin s-au clasat în ordine Ana Maria Bucsa, Ioana Popescu și Denissa Burz, iar la masculin Mihai Stanciu, Alexandru Schein și Bogdan Hrițcu. Tot în probele individuale, dar la kumite, CSU UVT și-a mai trecut în palmares trei medalii: aurul Ioanei Popescu la -55kg, bronzul Denissei Burz la +55kg, precum și aurul lui Bogdan Hrițcu la +75kg.

CSU UVT a terminat pe prima poziție în competiția pe echipe la kumite rotativ fete, la kumite shobu sanbon fete și la kumite shobu sanbon mixt (toate la categoria de vârstă a seniorilor). Într-un clasament general al cluburilor, CSU UVT a terminat pe poziția a 2-a, fiind încadrat de Zanshin Timișoara pe 1 și Kaizen Timișoara pe 3.

Turneul de karate IKU UVT Timișoara Open s-a desfășurat și în memoria lui Mihai Cioroianu, legendarul sensei timișorean plecat dintre noi în urmă cu aproape doi ani. Organizarea turneului a fost finanțată de Consiliul Județean Timiș.