Șah

ȘAHIȘTII NOȘTRI, ”PE PLUS”, LA GRAND PRIX ROMANIA!

by: csu-uvt

Cei patru șahiști de la CSU UVT au încheiat etapa a 5-a Grand Prix Romania, de la Brăila, cu un bilanț pozitiv al celor două zile de concurs; fiecare dintre ei a reușit măcar o victorie în plus față de numărul înfrângerilor.

Cel mai bine clasat dintre ”uvetiști” a fost Lucian Costin Miron, cu 7 puncte acumulate în cele 10 runde disputate; el s-a situat în al treilea grup al șahiștilor din clasamentul etapei, care l-a avut în frunte pe cehul David Navarro cu 8,5 puncte. Miron a bifat 7 victorii, la Andrei Ulian, la Teodor Nedelcu, la Mihnea Coman, Sasha Crăciun, Gabriel Voiteanu și polonezele Alicja Sliwicka, respectiv Anna Kubicka.

Următorul nostru sportiv, în clasamentul celor 142 de participanți a fost Iustin Ciorgovean, care a adunat 6 puncte din totalul de 10 posibile. El a câștigat la Anton Citra, Matei Coicev, Ekaterina Nikanova, Iosif Ciocani, Gigi Grigore (toți reprezentând țara noastră) și în fața basarabeanului Alexandr Scurtu.

Tot 6 puncte a adunat George Alexandru Corbu, însă din 5 victorii și 2 remize. Corbu s-a impus în partidele cu Maria Trivella și Marina Makropoulou (ambele din Grecia), cu David Madan (Republica Moldova) și cu Simona Barbu (România). Remizele au fost înregistrate în întâlnirile cu Mihai Venețeanu și Iosif Ciocani (ambii din România).

Cel de-al patrulea component al CSU UVT, în ordinea clasării, a fost Lucian Ioan Filip, cu 5,5 puncte, obținute din patru victorii și trei remize. El i-a depășit în ordine pe românii Andrei Chiriac, Tudor Dănilă și David Gavrilescu precum și pe spaniolul Rodriguez Renier Castellanos. Filip a remizat cu Sasha Crăciun, Gergely Szabo (ambii din România) și Daniel Fridman (Germania).

Podiumul acestei etape din Grand Prix Romania l-a avut pe prima poziție pe cehul David Navarra cu 8,5 puncte (7 victorii și 3 remize). Liderul a fost urmat de Gadîr Guseinov (Azerbaidjan) cu 7,5 puncte (din 6 victorii și 3 remize), precum și de Daniel Deac (CSM Iași), cel mai bine clasat român, cu 7,5 puncte (din 5 victorii și 5 remize).