Badminton

Patru din cinci finale cu sportivi ai CSU UVT!

S-au stabilit finaliștii Campionatelor Naționale de badminton, care au loc la Timișoara în acest final de săptămână. Întrucât s-a desfășurat, în paralel, competiția de seniori și cea a juniorilor U15, avem parte de 10 meciuri pentru titlul național; ele se vor desfășura duminică dimineața, începând cu ora 9,00. Evenimentul este finanțat de către Consiliul Județean Timiș.

Finalele de seniori:

Simplu masculin: Collins Filimon (CSU UVT Timișoara) – Călin Turcu (ACS Armada Sud București); Filimon a avut primul tur liber, apoi a trecut de Dragoș Gherasim (Politehnica Iași) cu 21-10, 21-7, de Nicolae Voicu (Sportul Studențesc) cu 21-8, 21-9 și în semifinale de principalul favorit Robert Crăciun (Știința Bacău) cu 21-8, 21-19. Călin Turcu a ajuns în finală, după primul tur liber și victoriile la Ștefan Costandache (Universitatea Galați) cu 21-16, 21-12, la Dinu Pandele (CSC Berceni) cu 21-14, 21-18 și la Paul Hărănguș (CSM Timișoara) cu 21-19, 21-14.

Simplu feminin: Anamaria Șerban (Sportul Studențesc București) – Laura Constantin (CSU UVT Timișoara); Șerban a avut primul tur liber, apoi a trecut de Daria Dacila (CSM Timișoara) cu 21-3, 21-3, de Maria Duțu (CSU UVT Timișoara) cu 21-18, 23-21 și de Andra Stoica (CSU UVT Timișoara) cu 21-17, 21-10. La rândul ei, Laura Constantin (foto) a avut primul tur liber și s-a impus în disputele cu Alexandra Soare (CSM Timișoara) 17-21, 21-17, 21-19, cu Maria Milu (Știința Bacău) 21-17, 17-21, 21-19 și cu Ioana Grecea (Sportul Studențesc) 21-15, 13-21, 21-13.

Iată și configurația finalelor de dublu, de pe tablourile seniorilor:

Dublu masculin: Robert Ciobotaru/Daniel Cojocaru (ambii Știința Bacău) – Vitalie Izbas/Vladimir Leavadschi (ambii Politehnica Iași):

Dublu feminin: Ioana Grecea/Anamaria Șerban (ambele Sportul Studențesc București) – Florentina Constantinescu/Maria Duțu (ambele CSU UVT Timișoara);

Dublu mixt: Collins Filimon/Maria Duțu (ambii CSU UVT Timișoara) – Daniel Popescu/Loredana Lungu (CSM Timișoara/CSU UVT Timișoara).

În finalele de juniori U15 avem o reprezentare timișoreană foarte generoasă. Dragoș Niță și George Mocan (ambii de la CSM Timișoara) sunt adversari în finala de simplu și parteneri în finala de dublu băieți. Scenariul e identic și la fete, unde Cristina Sîrbu (CSM Timișoara) și Daria Gherasim (CS Universitatea Galați) sunt adversare la simplu și partenere în finala de dublu fete contra perechii Sorina Jugănaru/Ioana Popescu (CSS 6 București). În finala de dublu mixt se înfruntă perechile George Mocan/Cristina Sîrbu (CSM Timișoara) – Dragoș Niță/Sorina Jugănaru (CSM Timișoara/CSS 6 București).