Șah

Lucian Filip, calificat la finala Grand Prix din decembrie!

Șahistul nostru Lucian-Ioan Filip și-a asigurat prezența la turneul final Grand Prix România, în urma rezultatelor obținute la cele cinci etape ale competiției interne desfășurate din primăvară până în toamnă.

Filip ocupă locul al 6-lea în clasamentul general Grand Prix România, care cuprinte, în total, 231 de sportivi. Șahiștul de la CSU Universitatea de Vest se pregătește pentru finala de la Alba Iulia, din zilele de 5 și 6 decembrie. Poziția a 6-a de la ”general” a venit în urma punctajelor din cele cinci turnee ale sezonului regular; precedentele runde s-au desfășurat la București, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Geoagiu-Băi și Brăila.

În fruntea clasamentului general se găsește David Gavrilescu (Șah Club ltenia Craiova), urmat de Mircea Pârligras (ASE București) și Marius Manolache (Medicina Timișoara); cei trei sunt relativ detașați de ceilalți competitori, în urma rezultatelor din acest an, dar apoi distanțele dintre jucători sunt abordabile ceea ce arată valori apropiate între ei.

Îi dorim mult succes lui Lucian Filip în concursul din 5-6 decembrie, de la Alba Iulia!