Aeronautică

Zbor peste piramide!

by: csu-uvt

0

💎 O nouă premieră în comunitatea UVT!

🪂 Ionuț Riteș, Maestru al Sportului în aeronautică și antrenor al secției de Motoparapantă al CSU UVT, este primul român care a zburat pe platoul Piramidelor din Egipt!

🏆 Ionuț Riteș are la activ peste 2000 de lansări cu parașuta, a obținut, de-a lungul carierei, 12 titluri de campion național și este recordman mondial la parașutism și paramotor – la care deține patru recorduri mondiale.

Zborul nu a fost unul ca oricare altul. Dacă în România ești obișnuit cu mult verde sub tine, acolo culoarea desertului iti taie respirația. Zborul la rasul solului pe deasupra micilor dune de nisip m-a transpus brusc în imaginile din filmul science fiction Dune regizat de David Lynch, ocazie cu care afli din prima clipă dacă iubești sau nu deșertul. Am simțit o atracție de nedescris pentru întinderea pustie, un loc perfect pentru întâlnirea cu tine însăți, cu toate fobiile și temerile, dar și cu visele și năzuințele tale. Izbit de imensitatea acestor necropole am înțeles cât accent puneau vechii egipteni pe viața de după moarte, am realizat efortul imens depus de zeci de mii de oameni care au contribuit la aceste construcții, și care, probabil, în toată viața lor, au făcut doar acest lucru. Pe lângă toate aceste lucruri care îmi treceau prin minte, a trebuit o atenție sporita condițiilor meteo (vântul bătea cu între 4 și 7 m/s, ceea ce e la limita superioară pentru paramotor), la turbulentele generate de piramide în calea vântului, la degajarile termice generate de încălzirea Platoului Giza, la micile tornade de nisip și la restul piloților din jur. A fost o experiență incredibila, o acțiune teribilă care se încadrează perfect la ceea ce numim: O dată-n viața. Sentimentele legate de zboruri sunt încă amestecate, dar va veni și vremea decantării lor.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin