Fotbal

UVT în semifinalele JEU!

by: csu-uvt

0

Echipa de fotbal a Universității de Vest din Timișoara, reprezentând România la Jocurile Europene Universitare ce se desfășoară în această perioadă în Polonia, la Lodz, aduce cel mai bun rezultat obținut de o echipă universitară românească în istoria Jocurilor Europene Universitare.

După o calificare meritorie obținută în grupa B, prin victoriile împotriva reprezentantei Ucrainei (State University of Economics and Trade), cu 1-0, și împotriva reprezentantei Germaniei (Universitatea din Tubingen), tot cu 1-0, în seara zilei de 25 iulie, echipa UVT a învins cu 3-1 reprezentanta Norvegiei (Norwegian Economics School), în sfertul de finală jucat, prin două goluri realizate de Răzvan Pițigoi și un autogol al norvegienilor. În minutul 22 al primului meci disputat cu reprezentanta Ucrainei, căpitanul echipei, Alexandru Contescu, a suferit o accidentare care l-a împiedicat să evolueze în următoarele partide, banderola de căpitan fiind purtată de Cosmin Gladun.

Calificarea în semifinala Jocurilor Europene Universitare 2022, obținută de echipa UVT, marchează o premieră absolută pentru participarea reprezentantelor universitare românești în istoria acestei competiții, performanța intrării în careul primelor patru reprezentative la nivel european urcând pentru prima dată la acest nivel participarea românească din competiția europeană.

Cosmin Gladun

Suntem mândri că reprezentăm România la Campionatul European Universitar. Am picat într-o grupă destul de dificilă, cu reprezentanta vicecampioanei ediției trecute, Ucraina, și reprezentanta Germaniei. Anul acesta avem o echipa foarte bună, de perspectiva, cu jucători din ligile superioare din România și vrem sa facem o figură frumoasă. Ne-au mai rămas 2 finale de jucat, două finale în care vom juca cu sufletul și cu inima pentru România. Pe scurt, vrem să aducem cupa în Banat!

Emanuel Pătrașcu – antrenor

Până acum am avut un parcurs de excepție, dar de excepție. Spun asta, pentru că am întâlnit adversari puternici. Am picat într-o grupă formată din 3 echipe, cu reprezentantele Ucrainei și Germaniei. Unele din cele mai bune echipe de la acest turneu, am reușit sa câștigam cu ambele. Am bătut Ucraina 2-1 după un meci cu încărcătura mare, unde băieții noștri au fost magnifici; a urmat reprezentanta Germaniei, o echipa solidă,bine pregătită fizic, pe care am învins-o cu 1-0, „tactic pescăresc”. Am câștigat grupa și am picat cu puternica echipăce reprezintă Norvegia; după un 0-0 la pauză, c a urmat unei prime reprize în care băieții au dat totul și am ratat câteva ocazii importante, am schimbat linia de atac, băieții de pe bancă au răspuns senzațional si am marcat 3 goluri, 2 prin Pițigoi si unul prin Popescu care a deschis scorul printr-un șut deviat de adversari. Mai avem un pas mic dar foarte greu săjucăm finala. Doamne ajută!Hai UVT!

Gabriel Bîzoi – coordonator delegație

Este pentru prima dată când participăm la Jocurile Europene Universitare, la edițiile din 2017 și 2019 fiind vorba de campionate universitare. Sunt foarte multe sporturi, în cele mai multe România fiind reprezentată atât la masculin, cât și la feminin. În acest context există o susținere reciprocă a delegațiilor românești și ambiția de a reuși este și mai mare.

Tragerea la sorți ne-a oferit o perspectivă cu două tăișuri: unmeci mai puțin (implicit o zi de odihnă, care s-a întâmplat să fie exact la începutul competiției) față de echipele din celelalte grupe, însă o dificultate ridicată a calificării în sferturile competiției prin prisma adversarilor din grupă. Am reușit să ne calificăm cu punctaj maxim, fapt ce a determinat întâlnirea în sferturile de finală a echipei clasate pe locul al doilea în grupa A, Norwegian School of Economics(Norvegia). Adversarul a fost unul foarte puternic din punct de vedere fizic, bine organizat și foarte determinat. Am arătat însă că suntem echipa mai valoroasă, mai determinată și am reușit să ne impunem cu scorul 3-1, primind gol din lovitură liberă la ultima fază a meciului. Urmează semifinala cu puternica echipă a Universității din Split (Croația), câștigătoare a penultimei ediții (2018). Mai avem 2 pași pentru a ne îndeplini visul în care am crezut încă de la debutul Campionatului Național Universitar, faza preliminară, acela de a câștiga aurul european.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin