Badminton

AI NOȘTRI SUNT CAMPIONII!

by: comunicare

0

Badmintonul a adus o nouă bucurie maximă clubului nostru, după ce în weekend-ul trecut s-a încununat cea mai bună echipă a României. La Iași, CSU Universitatea de Vest din Timișoara a confirmat titlurile cucerite pe plan individual în acest an și a câștigat o luptă în trei, în care au mai fost implicate celelalte medaliate ale acestei ediții – Politehnica Iași 1 și Știința Bacău.

Campionatul Național pe echipe a fost un turneu în care s-a jucat fiecare cu fiecare. Primele trei clasate au adunat câte trei victorii și o înfrângerea, cea care a ieșit cel mai bine din această fiind echipa timișoreană compusă din Andra-Gabriela Stoica, Laura-Mihaela Constantin, Loredana-Elena Lungu, Daniel Popescu, Vlad-Alexandru Dehelean, Mihai-Bogdan Stoica, Florentina Constantinescu și Florin Posteucă. CSU UVT a câștigat cu 4-1 disputa contra formației secunde a Politehnicii Iași, tot cu 4-1 eternul derby cu Știința Bacău, a pierdut 2-3 întâlnirea cu Politehnica Iași 1 și s-a impus clar cu 5-0 în fața ACS Kids Tâmpa Brașov.

Deși a fost cedată în cele din urmă, întâlnirea cu Politehnica Iași 1 a fost cea mai disputată. Punctele din meciurile de simplu au mers și într-o parte și în alta; noi am punctat prin Daniel Popescu (21-13, 21-12 cu Matei Droancă),  iar moldovenii prin Hristomira Popovska (21-18, 21-11 cu Andra Stoica). Jocurile de la dublu au avut nevoie de set decisiv de fiecare dată, ”universitarii” noștri având câștig de cauză la mixt, acolo unde  Daniel Popescu / Loredana-Elena Lungu i-au depășit pe Vladimir Leadavschi / Daria Jitariu cu 20-22, 21-15, 23-21 în 55 de minute. Gazdele turneului au punctat la dublu băieți și dublu fete. Vitalie Izbas / Vladimir Leadavschi au trecut de Vlad-Alexandru Dehelean / Mihai-Bogdan Stoica cu 22-24, 21-12, 21-17, iar Daria Jitariu / Hristomira Popovska le-au învins pe  Laura-Mihaela Constantin / Andra-Gabriela Stoica cu 16-21, 21-14, 21-16.

În întâlnirea CSU UVT vs Știința Bacău, punctele timișorene au fost realizate de Daniel Popescu și Andra Stoica în meciurile de simplu, precum și de perechile de la dublu fete și dublu mixt – Laura Constantin / Andra Stoica, respectiv Daniel Popescu / Loredana Lungu; de fiecare dată, ai noștri au închis meciurile în minimum de seturi.

Clasamentul final pe echipe a fost: CSU UVT, Politehnica Iași 1, Știința Bacău, Politehnica Iași 2, ACS Kids Tâmpa Brașov.

Deplasarea sportivilor CSU Universitatea de Vest din Timișoara la ”naționalele” pe echipe de la Iași a fost sprijinită de Consiliul Județean Timiș.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin