Badminton

CUPA UVT, ETAPĂ NAȚIONALĂ

by: comunicare

0

Ediția de toamnă a Cupei UVT Elite la badminton, etapă de Campionat Național, s-a desfășurat în acest final de săptămână, având de o parte și de alta a fileului sportivi din București, Cluj Napoca, Deva, Iași și Timișoara, cu ambele cluburi, CSU UVT și CSM. În cadrul categoriei Elite s-au întrecut jucătorii de performanță, iar la amatori, cei implicați au fost din nou împărțiți în categoriile A, B și C.

La Elite, CSU Universitatea de Vest din Timișoara s-a impus în patru concursuri din cele cinci. Singura finală fără câștigător uvetist a fost cea de simplu masculine, unde concitadinul Paul Hărănguș (CSM Timișoara) l-a întrecut în, poate, cel mai frumos meci al turneului pe reprezentantul nostru, Vlad Alexandru Dehelean. S-a terminat 24-26, 22-20, 21-13, în aproape o oră de joc, ceea ce în badminton înseamnă destul de mult; se remarcă primele două seturi decise în prelungiri, după o luptă foarte echilibrată. Ceilalți doi jucători ai CSU UVT, prezenți pe tabloul de simplu masculin au atins faza semifinalelor. Daniel Popescu a cedat într-un meci de trei seturi cu Vlad Dehelean, 18-21, 21-12 și 21-17 pentru cel din urmă menționat, iar Cosmin Anton a pierdut cu Paul Hărănguș.

La simplu feminin, Andra Stoica a confirmat forma bună în care se află (ea e prospătă campioană natională U23), învingând-o în finală pe colega ei de club Laura Constantin, cu 21-10, 21-9. Cea de-a treia jucătoare a UVT de pe acest tablou a fost Maria Duțu, ajunsă în semifinal, unde a cedat după trei seturi relative lungi, 21-14, 17-21, 21-14 în fața Laurei Constantin.

Concursurile de dublu masculin și dublu feminin s-au decis în urma unor turnee finale, unde învingătorii (de la CSU Universitatea de Vest) au obținut câte trei victorii, cedând câte un singur set. În concursul băieților, Vlad Dehelean și Daniel Popescu au fost câștigătorii, iar Cosmin Anton și Bogdan Stoica au terminat pe locul 4, în urma jocului rezultatelor cu ceilalți vecini, care au acumulat și ei același număr de victorii. La dublu fete, Laura Constantin și Andra Stoica au obținut victorii pe linie, cea mai dificilă fiind cu ocupantele poziției secunde Maria Duțu și Loredana Lungu, scor 15-21, 21-11, 21-15.

La dublu mixt, a fost tablou eliminatoriu asemenea concursurilor de simplu; în finală, Daniel Popescu/Loredana Lungu au trecut de Vlad Dehelean/Laura Constantin cu 17-21, 21-18, 21-19. În semifinal, Popescu/Lungu au dispus de Andra Stoica/Andrei Dragoș (BC Cluj Napoca), iar Dehelean/Constantin a depășit perechea Mihai Stoica/Maria Duțu.

În competițiile de amatori s-au desfășurat întâlniri pe trei categorii; iată-i pe câștigători:

Categoria A: Rareș Iepan (simplu masculin), Ana Dumitru (simplu feminin), Bogdan Gabor/Eduard Tolescu (dublu masculin), Mihaela Beșliu/Octavia Iftime (dublu feminin) și Victor Sulcina/Andreea Kovacs (dublu mixt).

Categoria B: Antonio Buhan Nicolas (simplu masculin), Adrian Adochiței/Ian Chen (dublu masculin) și Alexandru Filip/Sofia Kovalova (dublu mixt).

Categoria C: Emanuel Ionuț Popa (simplu băieți), Diana Avram (simplu fete), Alexandru Cismaș/Paul Louvrier (dublu băieți), Maria Ghiță/Adina Paraschiv (dublu fete) și Alexandru Cismaș/Maria Ghiță (dublu mixt).

Cupa UVT Elite, etapă de Campionat Național, i-a avut ca parteneri peUniversitatea de Vest din Timișoara și REHA Clinic.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin