Șah

FILIP, CEL MAI BINE CLASAT LA ARAD

by: comunicare

0

CSU Universitatea de Vest din Timișoara a avut 13 jucători la etapa Circuitului Grand Prix Romania, desfășurată la Arad în cursul săptămânii trecute. În total au fost 326 de participanți din 28 de țări.

Cel mai bine clasat jucător al CSU UVT a fost Lucian-Ioan Filip, cu 6 puncte; el s-a aflat în al treilea pluton al ierarhiei generale, după fruntașii cu câte 7 puncte și urmăritorii lor cu câte 6,5. Filip a obținut cinci victorii și două remize în cele nouă etape disputate. Remarcăm remiza cu polonezul Grzegorz Nasuta (unul dintre jucătorii fruntași, cel de-al 5-lea clasat general) și victoriile la marii maeștri Leandro Krysa (Argentina) și Jiri Stocek (Cehia). Tot cu cinci victorii a terminat Adrian-Simion Sechereș; el a adunat 5,5 puncte, remiza înregistrând-o tot în compania polonezului Nasuta. Merită amintită și o victorie în fața unui alt polonez, Maksimilian Majdanski. La cota 5,5 puncte s-a oprit și Paul-Alexandru Paraschiv; el a adunat remize la jucători mai importanți precum Georg Mohr (Slovenia), Olexiy Bilych (Ucraina) sau Manuel Feige (Germania).

CSU UVT i-a mai avut în competiție pe Vadim Cernov 5 puncte, Răzvan-Florin Buzuriu (U14) 5p, Pavel-Alexandru Nastore (U16) 4,5p, David Deac 4,5 p, Andrei Cazan (U20) 4,5 p, Petronela-Alexandra Paraschiv 4,5 p, Ilinca-Petra Bățăgan (U18) 4,5 p, Gabriel-Fabius Drăgoi (U20) 3,5 p, Iustin Ciorgovean 3 p și Andrei Pavel Carasca 1,5 puncte.

Participarea șahiștilor CSU Universitatea de Vest Timișoara a fost sprijinită de Consiliul Județean Timiș.

La vârful ierarhiei de la Arad șase jucători au terminat cu câte 7 puncte. Criteriile de departajare au fost trase la sorți; pe lângă victoriile directe, criteriul Bucholz mediu a stabilit ordinea finală: Adam Kozak (Ungaria), Gergely Kantor (Ungaria), Constantin Lupulescu (România / ASE București), Pouya Idani (Iran), Grzegorz Nasuta (Polonia) și Emre Can (Turcia).

 Acesta a fost ultimul turneu al Circuitului Grand Prix Romania, dar mai e de disputat turneul final de la Alba Iulia, aproape de finalul anului.

Sursa foto: facebook / Federația Română de Șah

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin