Badminton

FLORY ȘI MARIA IAU CUPA ROMÂNIEI

by: comunicare

0

Prima competiție națională a anului în badminton, turneul de Cupa României, s-a desfășurat în aceste zile la Bacău și ne-a oferit motive de bucurie în special din partea fetelor. Florentina Constantinescu și Maria Duțu au câștigat tabloul de dublu și în acest an, ele repetând performanța din 2023.

Azi, în finala Cupei României, cuplul Constantinescu/Duțu s-a impus cu 21-18, 21-13 în fața perechii Denisa Muscalu/Anamaria Șerban (CSC Berceni/Sportul Studențesc București. Cele două sportive învingătoare, reprezentând CSU Universitatea de Vest din Timișoara nu au pierdut niciun set în concursul de dublu fete. Demn de menționat e faptul că finalistele Muscalu/Șerban au ajuns în finală, după ce au întâlnit o altă pereche a CSU UVT, Laura Constantin/Andra Stoica, de care au dispus în trei seturi, 15-21, 21-12, 21-9. La dublu feminin, am mai fost reprezentați de Loredana Lungu, care a făcut pereche cu băcăuanca Maria Luiza Milu; cele două au fost eliminate în sferturi de finală… tot de Muscalu/Șerban.

Experimentata noastră jucătoare Florentina Constantinescu a câștigat și tabloul de dublu mixt, în pereche cu Robert Ciobotaru (Știința Bacău). În finală, sportivii amintiți au trecut cu 21-18, 21-12 de Luca Pandele/Denisa Muscalu (ambii de la CSC Berceni). La dublu mixt, Maria Duțu și Daniel Popescu (CSM Timișoara) au ajuns până în sferturi de finală, la fel ca Loredana Lungu în pereche cu băcăuanul Daniel Cojocaru. În optimile de la mixt, s-au oprit Vlad Dehelean și Andra Stoica (ambii CSU UVT).

La dublu masculin timișoreanul Daniel Popescu (legitimat la CSM) și băcăuanul Robert Mihnea Crăciun au câștigat finala cu marii favoriți Robert Ciobotaru/Daniel Cojocaru, scor 20-22, 21-14, 21-17. Pe acest tabloul de concurs, CSU UVT i-a avut pe Vlad Dehelean și Mihai-Bogdan Stoica ajunși până în sferturi de finală.

La simplu, cel mai bun rezultat al sportivilor CSU UVT a fost locul al doilea de la feminin ocupat de Laura Constantin; ea a cedat doar în finală în fața favoritei principale Vlada Ginga, care reprezintă Știința Bacău, scorul întâlnirii fiind 21-10, 21-17. Celelalte jucătoare ale UVT s-au oprit în semifinale (Andra Stoica) și în sferturi de finală (Maria Duțu). La simplu masculin, Vlad Dehelean și Mihai-Bogdan Stoica au înregistrat prezențe până în optimile de finală.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin