Șah

SECHEREȘ, ÎNTR-O COMPANIE SELECTĂ

by: comunicare

0

Reprezentantul CSU Universitatea de Vest din Timișoara, Adrian Sechereș, a terminat pe locul 11 la turneul final Grand Prix România 2023, de la Alba Iulia. Jucătorul nostru a făcut parte din Top 16 al jucătorilor de șah, care au bifat și etapele anterioare ale prestigiosului Circuit organizat de Federația Română de Șah.

Sechereș a fost reprartizat în Grupa D, una foarte puternică, ținând cont că jucătorii, care au mers mai departe s-au clasat pe primele două poziții în ierarhia finală; e vorba de Bogdan Deac, câștigătorul turneului și Maksim Chigaev, posesorul ”argintului”. În această fază a grupelor, Adrian a terminat pe locul al 3-lea, la doar jumătate de punct de cei menționați anterior. Interesant este că startul lui Sechereș a fost unul lansat, cu două victorii, la Chigaev și la Constantin Lupulescu, component al echipei României la cele mai recente Europene, de la Budva. Au venit apoi două eșecuri, în disputa cu Bogdan Deac și revanșa cu Chigaev, după care în ultimele două runde ale returului am consemnat remize cu Deac și Lupulescu.

Jucătorul timișorean a evoluat, în a doua zi de concurs, în grupa locurilor 9-16, cu trei partide în program; pe două dintre ele e-a câțtigat, iar pe una a pierdut-o, astfel încât s-a clasat la final pe locul 11. ”Sunt bucuros că am reușit să îl înving pe finalist în faza grupelor și am fost foarte aproape de victorie în ambele partide jucate cu Bogdan Deac” a spus Adrian Sechereș.

Podiumul final la Grand Prix Romania 2023 i-a avut în ordine pe Bogdan Deac (care a câștigat și ediția de anul trecut), pe Maksim Chigaev și pe David Gavrilescu.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin