Handbal

PLANURI ÎNDRĂZNEȚE, ÎN 2024

by: comunicare

0

Clubul nostru își îndreaptă atenția și la nivelul copiilor și juniorilor, prin proiectul ”Handbal ca la carte”, care încheie al doilea an de activitate, cu ocazia sărbători Crăciunului. Ideea a pornit de la profesorul Gelu Bota, antrenorul al echipei noastre feminine, și directorul CSU UVT, Doru Costică, fiind preluată și continuată de colegul nostru mai tânăr Dănuț Jurcă.

”Handbal ca la carte” ediția de iarnă 2023 a adunat peste 130 de copii din zona de vest a țării, participarea fiind inferioară celei de la ediția de vară doar din pricina infrastructurii; în decembrie, jocurile s-au putut ține doar în sală, nu în aer liber, pe mai multe terenuri, așa cum s-a întâmplat în vară, cu ocazia zilei de 1 Iunie. Chiar și așa, entuziasmul a fost mare în jurul acestui eveniment, ce se dorește a deveni un Festival al handbalului juvenil, la vară, când organizatorii își propun reunirea a peste 1.000 de copii și juniori, inclusiv din țările vecine Serbia și Ungaria, care au și ele o mare tradiție în handbal.

Suntem recunoscători, pentru succesul întâlnirii noastre de pe semicerc, ”sponsorului” Florin Posteucă, cel care s-a îngrijit ca fiecare copil să plece cu o amintire frumoasă de la ediția din decembrie. De asemenea, le mulțumim voluntarilor, studenți de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, care au contribuit cu arbitraj și celelalte aspecte organizatorice.

”Pe lângă participare și entuziasm, mă bucur că avem în zona noastră o generație inimoasă de profesori tineri, deschiși la toate metodele actuale pentru inițiere în handbal și pentru ca la vârstele mai mari și la seniorat să stăpânească tehnica mult mai bine decât o fac generațiile de acum. Cred că 98% din antrenorii, care activează la acest nivel în Timișoara și împrejurimi, sunt absolvenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport a UVT. Numărul mare de copii pe care l-am văzut și dedicarea acestor antrenori mă face să sper într-un viitor bun al handbalului. Nu putem face performanță dacă nu avem o arie mare de selecție” a spus Gelu Bota despre evenimentul, pe care l-a inițiat.

”Pentru anul 2024, ne propunem să ne întâlnim lunar, noi, cadrele didactice universitare, cu tinerii antrenori care doresc să se perfecționeze și să punem bazele unei școli de perfecționare în domeniul sportului în general, al handbalului în mod special. Dacă vom avea umilința, să stăm împreună la masă, să găsim puncte comune și să progresăm, eu zic că în câțiva ani Timișoara va avea un model al ei; e greu până apare acest model, după care încet-încet, lumea se raliază la treaba asta” a adăugat antrenorul nostru.  

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin