Șah

10 JUCĂTORI LA GRAND PRIX

by: comunicare

0

CSU Universitatea de Vest din Timișoara a avut o reprezentare generoasă la etapa din Timișoara a Grand Prix România la șah rapid. 10 jucători de-ai noștri au fost la mesele de concurs în cele două zile de la Centrul Regional de Afaceri.

Cel mai bine clasat a fost Iustin Ciorgovean, care a totalizat 6,5 puncte în cele 10 runde ale competiției. În grupul următor, al celor cu câte 6 puncte, s-au situat Paul Paraschiv și Pavel Nastore, iar cu 5,5 puncte a terminat Adrian Sechereș. Plutonul cel mai numeros a fost în rândul sportivilor ce au acumulat câte 5 puncte, iar în această zonă i-am regăsit și pe UVT-iștii Petronela Paraschiv, Alexandru Geiger și foarte tânărul Mihnea Sântimbrean, în vârstă de 14 ani; Lorela Ardelean a totalizat 4,5 puncte la fel ca Gabriel Drăgoi. Mai trebuie rematcată prezența în concurs a lui Bogdan Sântimbrean (11 ani), care a adunat 4 puncte la acest prestigios turneu de șah organizat în memoria fostei mari maestre timișorene Cristina Foișor.

În ce privește vârful ierarhiei, acolo așteptările au fost confirmate de americanul Hans Moke Niemann, care a strâns 9,5 puncte din cele 10 posibile. El a fost urmat de armeanul Haik Martirosyan cu 8,5 puncte și un grup de opt jucători cu câte 8 puncte, cel mai bine situat fiind chiar principalul favorit Sabino Brunello (Italia). De mâine, atenția se mută la Arad Grand Prix Classic, a patra etapă a Grand Prix România 2023.

Sursa foto: Federația Română de Șah

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin