Volei

Schiesz: ”Băieții fac echipă mare!”

by: comunicare

0

Bucuria câștigării titlului european universitar a fost savurată rapid de formația Universității de Vest din Timișoara. Analiza la rece a evoluției voleibaliștilor noștri la Campionatul European Universitar am făcut-o telefonic cu antrenorul principal al bănățenilor, Sorin Schiesz. Echipa revine din Portugalia în această seară (via Munchen) dar nu-și permite foarte multe momente de răgaz, deoarece va trebui să se concentreze la sezonul pe nisip, care a început deja.

Rep: Care era planul vostru la plecarea în Portugalia?

S. S.: Sincer, mă gândeam că putem ținti semifinalele, dar am jucat tot mai bine de la meci la meci. Rezultatele ne-au propulsat până în jocurile cu miză ale ultimei zile de competiție. Poate a părut ușor, dar în special partidele cu echipele germane au fost foarte dificile și a trebuit să le abordăm cu concentrare maximă.

Rep: Aveați informații despre echipe sau totul s-a petrecut la fața locului?

S. S.: La fața locului am făcut vizionări, pentru că am jucat cam în aceleași săli cu următorii adversari și am avut posibilitatea să le urmărim strategiile.

Rep: Seria de victorii cu 3-0 e firescă sau e una de excepție?

S. S.: Eu nu cred că s-ar mai putea repeta; niciunul dintre noi nu s-a gândit că vom face un parcurs perfect. Poate în grupe ar fi fost de așteptat, deși acolo am întâlnit o altă echipă nemțească foarte bună, cu vreo trei jucători ce evoluează în prima ligă de la ei. Dar, cinste băieților! S-au concentrat exemplar și au dat dovadă de echipă mare.

Rep: Cum a fost atmosfera din jurul competiției?

S. S.: Atmosfera a fost extraordinară, pentru noi a fost o țară nouă, în care nu am mai concurat. Nivelul competiției poate părea unul mediu, după rezultate, dar pentru ”universitare” a fost o competiție foarte bună.

Rep: Cât de folositoare v-a fost această perioadă pentru pregătirea iitorului sezon de Divizia A1?

S. S.: Au fost niște extraordinare meciuri de pregătire. Chiar dacă mai avem până în octombrie, când va începe campionatul, eu zic că ne-a prins foarte bine la dezvoltarea relațiilor de joc. În plus, pentru mental, pentru moral, ne-au făcut foarte bine aceste partide încheiate cu victorii. Tot anul am fost pozitivi, ținând cont de promovarea în prima ligă, de universitarele naționale și acum de cele europene.

Rep:  Vine și o vacanță adevărată sau e o odihnă activă?

S. S.: Începem cu turneele pe nisip, unde suntem cam în urmă cu pregătirea.  Trebuie să recuperăm în aproximativ o săptămână, deci nu prea e timp de pauză.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin