Șah

GRAND PRIX TOUR, BRAȘOV

by: comunicare

0

Șahiștii noștri, participați la a doua etapă Romania Grand Prix, la Brașov, au terminat cu rezultate remarcabile această săptămână. I-am avut în concurs pe Adrian-Simion Sechereș, Lucian-Ioan Filip, Iustin Ciorgovean, Pavel-Alexandru Nastore și Ilinca-Petra Bătăgan.

Cel mai bun parcurs l-a avut Lucian Filip, care a adunat 6,5 puncte în clasamentul general dominat de italianul Luca Moroni jr (8 puncte). Filip a avut o serie foarte bună de partide fără înfrângere (5 victorii și 3 remize) până în chiar ultima etapă disputată. Tot în grupul șahiștilor, ce au adunat 6,5 puncte s-a situat și Iustin Ciorgovean; în turneul de la Brașov, el a avut același bilanț cu Filip – 5 victorii, 3 egaluri și o singură înfrângere, în runda cu nr 7.

Adrian Sechereș a terminat cu 6 puncte etapa a 2-a din Romanian Grand Prix; în prima parte a turneului a fost cel mai bine clasat jucător al CSU Universitatea de Vest, însă a cedat în două rânduri, în etapele a 5-a și a 9-a. Foarte tânărul Pavel Alexandru Nastore a reușit și el 4 victorii și 2 remize în cele 9 runde programate, acumulând 5 puncte.

Ilinca Bătăgan a terminat cu 4,5, ea având o misiune dificilă încă din start, când a trebuit să-l înfrunte pe olandezul Max Warmerdam, favorit nr 2 în turneul brașovean.

Etapa a 2-a din Romania Grand Prix i-a avut în odine pe podium, pe italianul Luca Moroni jr cu 8 puncte, urmat de Max Warmerdam (Olanda) și Dmitrij Kollars (Germania) cu câte 7,5 puncte. Următoarea etapă a prestigiosului circuit organizat de Federația Română de Șah va ajunge la Timișoara, în zilele de 5 și 6 august.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin