Handbal

CREȘTEM DE LA AN LA AN!

by: comunicare

0

Ediția de vară a deja tradiționalului turneu ”Handbal ca la carte” a adunat un număr dublu de participanți față de anul trecut, ceea ce ne aduce o mare bucurie! Azi, de 1 iunie, au fost 375 de copii, de la cluburi din trei județe vestice – Arad, Caraș-Severin și Timiș.

A fost o zi plină, începută devreme, desfășurată până după orele prânzului pe patru terenuri amenajate în fața Universității de Vest din Timișoara și pe baza sportivă de vis-a-vis. Eforturile organizatorilor dau roade în încercarea de a readuce handbalul feminin la nivelul competitiv cu care ne-am mândrit odinioară. Primii pași, cu intenția de a aduna cât mai mulți copii pe terenurile de handbal, au fost făcuți, iar în edițiile următoare vom încerca să depășim toate barierele.

Zona de vest a țării are deja o ”bază a piramidei” într-o continuă extindere, multe grupe de copii și juniori fiind deja parte din turneul ”Handbal ca la carte”. Remarcăm prezența cărășenilor din Bocșa, ori a arădenilor de la Frontiera Curtici sau HC Inoan Arad. Când vine vorba de reprezentarea din Timiș aceasta e deja extrem de bogată, cu echipe din Periam, Peciu Nou, Biled, Jimbolia, Sânnicolau Mare sau Făget, cu cluburi din jurul Timișoarei ca Timișul Sag, HC Giroc, HC Cîtu, Giarmata, CSC Mosnița Nouă, HC Dominicii și cele din oraș – grupele LPS Banatul, SCM Politehnica și CSU UVT.

Ediția de vară a avut și două acțiuni metodice susținute de profesorul Gelu Bota (Facultatea de Educație Fizică și Sport) și antrenorul cu portarii Milenko Milicevic (din Banatul Sârbesc). Au continuat și măsurătorile fizice, pentru o cercetare despre dezvoltarea somatică a copiilor din regiune, cercetare demarată anul trecut.

Acțiunea ”Handbal ca la carte” s-a încheiat din nou în Aula Magna a Universității de Vest, unde rectorul Marilen Pirtea le-a mulțumit atât copiilor cât și părinților lor, că și-au făcut din sport o preocupare de familie inclusiv în zile libere precum cea de 1 Iunie. Se cuvine să remarcăm și sprijinul celor 65 de voluntari, toți studenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport, care au fost prezenți atât pe terenuri cât și la îndrumarea copiilor între diferitele zone ale evenimentului.

Ne bucurăm că acest proiect progresează de la ediție la ediție! Următoarea întâlnire a celor mici pe terenurile Universității de Vest din Timișoara va fi în decembrie, în preajma Sărbătorilor de Iarnă!

Mulțumim de asemenea și partenerilor noștri BRD Groupe Societe Generale, Profi, REHA Clinic, Primăria Timișoara și FRH pentru sprijinul lor în organizarea competiției.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin