Șah

TREI ȘAHIȘTI, LA EUROPENE!

by: comunicare

0

Clubul nostru e reprezentat de trei jucători la Campionatele Europene Individuale de șah, programate în această perioadă la Vrnjacka Banja (Serbia); este vorba de Adrian Sechereș (2369 puncte în clasamentul FIDE), Lucian Filip (2349) și Iustin Ciorgovean (2325). Odată cu disputarea rundei a 6-a s-a trecut în jumătatea a doua a turneului, iar ordinea din clasamentul mondial se respectă pentru cei trei.

Cel mai bine clasat dintre componenții CSU-UVT este Adrian Sechereș, care a adunat 3 puncte din două victorii, două remize și două înfrângeri. I-a învins pe Dino Tabakovski (Macedonia) și pe Athanasios Mastrovasilis (Grecia), a remizat cu Theodor Beerdsen (Olanda) și Szymon Gumularz (Polonia), iar eșecurile le-a înregistrat în fața lui Haik Martirosyan (Armenia) și Ihor Samunenkov (Ucraina).

Lucian Filip are și el 3 puncte, din același fel de rezultate cu colegul său, însă ordine obținerii lor a fost diferită. Întâi a fost înfrângerea cu Radoslaw Wojtaszek (Polonia) și remizele cu Luisa Bashylina (Germania) și Sargis Manukyan (Armenia), după care au venit victoriile cu Dragan Petrovic și Ognjen Cuzovic (ambii din Serbia) și eșecul cu Mamikon Gharibyan (Armenia).

Iustin Ciorgovean a adunat 2,5 puncte, din două victorii și o remiză. El a câștigat cu Ivica Pantic (Serbia) și în cea mai recentă rundă, cu Konstantinos Nikolaidis (Grecia) și a terminat nedecis cu Lucas Van Foreest (Olanda). Meciurile pierdute au fost contra maghiarului Benjamin Gledura, a germanului Dmitri Kollars și a englezului Alfie Onslow.

Cel mai bine clasat jucător ce reprezintă România este chiar campionul național (titlu recent câștigat la Sebeș) Kiril Shevchenko, care a acumulat 4,5 puncte din 6 maximum posibile; nimeni nu a reușit să acumuleze toate punctele, liderul momentului Anton Korobov (Ucraina) remizând în cea mai recentă etapă. Campionatele Europene Individuale de Șah continuă la Vrnjacka Banja până în 14 martie.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin